Турски шофьор пробва да прекара "ароматна" контрабанда през България

    Турски шофяор е опитал да прекара през българската граница  в специално направен  тайник на автобуса си хиляди парфюми и стотици обувки нелегално. Опитът за измама обаче е разкрит и недекларираната стока задържана на ГКПП Капитан Андреево.

    Превозното средство се движело от южната ни съседка към северната -Румъния. било пълно с пътници, когато пристигнало на входа на България, уточняват от Митниците. Първоначално е направен опит да се избегне обстойна проверка, като пътниците и шофьорът декларирали, че носят парфюми и обувки, с логото на световноизвестни марки. Стоките са задържани по действащия Европейски регламент. Въпреки акцията обаче, контрольорите на българската гранична зона отклонили автобусът и за щателен преглед с рентгеновата система. При огледа е зебалязана и  зоната с необичайна плътност в превозното средство. Започнала и физическа проверка на автобуса.При нея  митническите служители извадили от специално пригоден тайник  1622 парфюма, които са имитация на световно известни марки, намерили скрити и  140 чифта спортни обувки, също ментета. 

    Станало ясно, че че контрабандните парфюми и обувки са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин.

    Срещу нарушителя са съставени два акта по Закона за митниците: единия за опит да бъдат превозени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другия акт за наличието на тайник. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини