Отборът по биатлон от Нагано, начело с Катя Дафовска, се събират в Чепеларе за 20 годишнината от златото

    На 9. 02. 2018г площадът в Чепеларе ще събере целия град, за да чества 20 години от златния медал по биатлон на Катя Дафовска и откриванет она Олимпиадата в Пьонгчанг.

    На 9 февруари се навършват две десетилетия от единствения и до днес златен приз от зимните игри в Нагано , а Дафовска ще бъде на площад „Олимпийски“ заедно със съотборниците си от паметните дни през 1998г.

    За чепеларци този ден се чества всяка година и е повод за гордост и признателност за труда на Екатерина Дафовска, както и Радослав Янков, носителя на големия и малкия кристален глобус през 2016 и 2017 година. Радо ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг. Общо 4-ма са спортистите от Чепеларе, които ще представят България там – Антон Синапов и Димитър Герджиков, както и Теодора Пенчева, а още трима са част от делегацията.

    20 години по- късно в Чепеларе Дафовска, заедно с целия си отбор от Нагано, сред които Радка Попова, Павлина Филипова, Ирина Никулчина, Валентина Торлакова, ще си припомнят върховния момент. Всички желаещи ще могат да наблюдават и откриването на олимпиадата в Пьонгчанг, която ще се предава пряко от 13 часа на 9 февруари. По рано през деня от 10 часа на връх Мечи чал ще се проведат традиционните зимни надпревари за малки и големи.

    Кулминацията на празника ще бъде на площад „Олимпийски“ от 17:00 часа, където ще я посрещне родното Чепеларе. Младите надежди ще се докоснат до големите състезателки по време на награждаването. За настроение на многолюдната публика ще се погрижат „Майсторите на танца“, както и талантите на ОДК – Чепеларе.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини