Осем дни, които създадоха Рим по Viasat History

Осем дни, които създадоха Рим - Антична история/ Документалистика
От вторник, 20 февруари, в 22:00 ч.
Водена от Бетани Хюс, поредицата изоставя обичайната хронология на хилядагодишната история на Рим и се съсредоточава върху осемте дни, които създават, поставят на изпитание и определят неговото величие.

Всеки епизод разкрива древен Рим и най-благородните и тъмни инстинкти на жителите му, които са все още актуални и разпознаваеми в съвременния свят.

Престъпността през войната - За войната/ история/ документалистика
От понеделник, 5 февруари, в 22:00
Бойните полета на Втората световна война свидетелстват за забележителни героични постъпки, стратегическа хитрост и ужасяващи зверства. Условията на живот у дома изглеждат по-стабилни. Но от бомбардиран Лондон до окупирана Франция и дори до самата нацистка Германия, войната благоприятства процъфтяването на престъпността.

Поредицата от шест епизода показва уличните банди, грабителите, полуделите дезертьори, сексуалните маниаци и серийните убийци, чиито престъпни инстинкти биват отприщени от конфликтите, които ги заобикалят.

География на убийствата Сезон 3 - Криминален/ история/ документалистика
От четвъртък, 22 февруари, в 21:55
Четири нови епизода, с водещ Николас Дей, сред които "Брайтънските трупове в пътнически сандъци", "Убийствата на пътеката край реката", "Убийството в киселинната баня" и емблематичната история на Рут Елис - последната жена, обесена в Обединеното Кралство, чийто случай води до премахване на смъртното наказание във Великобритания десет години по-късно.

Китай от времето на Мао - История/ документалистика
Петък, 16 февруари, в 21:50
В пика на маоизма Китай е толкова откъснат, колкото днешна Северна Корея. През 1966 г., малкото западноевропейци, живеещи в Китай, наблюдават от първо лице преврата на културната революция. В това време младите активисти с леви убеждения в Европа идеализират Мао като предвестник на утопично общество.

Когато Китай облекчава мерките за сигурност и полека излиза от своята изолация в началото на 70-те години на 20-и век, на много западняци се налага да разберат горчивата истина. Когато на европейците в Китай най-после е разрешено да напуснат страната, те са шокирани да открият, че сънародниците им са се възхищавали на диктатора, от когото те едва са успяли да избягат.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини