Откриха 7 кг незаконен тютюн в Перник, скрит в тайник на пода

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник иззеха близо седем килограма тютюн без акцизен бандерол на Министерството на финансите на Република България.

На 30.01.2018 г. в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на град Перник, органите на реда проверили къща и прилежащи към нея постройки в квартал ‘’Рудничар‘‘, стопанисван от 60 – годишен перничанин.

В хода на операцията, служителите на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ забелязали и решили да инспектират и обособена за домашни любимци клетка, в която бдяло огромно куче. След като то било озаптено и самата клетка била обискирана. Съмненията на полицейските служители се оправдали. В талашитения под на постройката, в специално обособен тайник са намерени и иззети по надлежния ред два чувала ( с тегло 6,755 кг) нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че е бил продаван. Образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Работата по случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.

Източник: http://krakra.tv

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини