23 ин витро бебета за 5 години в Асеновград

До 30 март е срокът на първия етап, в който могат да бъдат подавани документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат намерени в общинския инфоцентър или в официалния сайт на местната управа. В случай, че този етап бъде пропуснат, шанс за помощ през годината има още точно два пъти - между 2 април - 29 юни и между 2 юли - 28 септември.

Тези, които са получили финансиране през миналата година и кандидатстват и през настоящата, трябва да представят етапна епикриза от клиниката, от която да е видно какви манипулации и процедури са им проведени със средствата, отпуснати им от общинския бюджет.

От 2012 г., когато бе приет Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Асеновград родените ин витро асеновградчанчета вече са 23 (до края на 2017 г.), а успеваемостта на общинската програма за асистирана редподукция - 43%. На 31 януари зам.-кметът Мария Вълканова ще запознае общинските съветници с отчета на изпълнението през 2017-та на заложените в правилника дейности.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини