"Теленор" ще реши до края на март дали да продаде бизнеса си в България и региона

Норвежката "Теленор" (Telenor group) е получила заявление за интерес към покупка на компаниите на групата в Централна и Източна Европа, които се състоят от мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, се казва в съобщение от компанията.

Официалното съобщение от компанията идва седмица след като "Капитал" съобщи, че тя води преговори с американски фонд.

С цел създаването на стойност за акционерите на компанията, "Теленор" предприе стъпки за оценяване на тази заявка и очаква да приключи този процес до края на първото тримесечие на годината, се казва в официалното съобщение, разпространено днес до медиите. В него се уточнява, че "Теленор" няма да прави повече изявления и няма да коментира този въпрос до приключване на процеса по оценката на заявлението.

Оценката на заявката на интерес няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата на "Теленор", както и на техните клиенти и служители, уверяват оттам. В съобщението се напомня, че компаниите на

"Теленор" в Централна и Източна Европа имат силни пазарни позиции и солидни финансови резултати, които представляват приблизително 9% от приходите и около 8% от печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) на "Теленор груп" за 2017 г.

Клиентите на "Теленор" в България са над 3.2 млн. души. Към края на септември 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,64% от населението и на 89,80% от територията на страната, a 4G мрежата й покрива 90.81% от населението. норвежката група оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 176 милиона абонати.

Източник: dnevnik.bg

Хороскоп за 21.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини