Първата сесия за годината ще е в последния ден на месеца

Първата общинска сесия за 2018 година ще се състои на 31 януари от 17.30 часа в Пленарна зала на Общинска администрация.

Централно място в нея заема предложението за общински бюджет. Наред с това ще бъде представено и предложението за Програма за управление на общинските имоти – един от начините за формиране на приходната част на бюджета. Прогнозираните в нея приходи са 706 000 лв. Предполагаемите разходите – 66 000 лв., това включва: скици, заснемане на имоти, промяна на статута, разрешения, пазарни оценки, публикации, разходи по придобиване и ликвидиран на собственост, осъществяване на техническа и безопасна експлоатация на съоръжения, каквито са язовирните стени.

В реда на общинската сесия е и отчетът на Председателя на Общинския съвет за дейността на най-важният орган на местно самоуправление и неговите комисии за втората половина на 2017-а година.

Съветниците ще разгледат предложение за проект за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа гр. Първомай по части от улиците „Княз Борис“, „Братя Миладинови-юг“ и „Кочо Честеменски“, който ще търси финансирне по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Индикативната стойност на проекта е 600 000 евро.

Общо 8 са точките в дневния ред на местния парламент. Дневният ред може да бъде разгледан тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини