Борисов насърчава Заев да продължи преговорите с Гърция

Да продължи преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата. За това българският министър-председател насърчи колегата си от Македония Зоран Заев. Борисов го поздрави и за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си. Премиерите на междусъседските държави се срещнаха в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

Министър-председателят на Бългираия разговаря в неформална обстановка с премиера на Естония Юрий Ратас, с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи.

 С бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери Бойко Борисов обсъди ситуацията на Балканите и желанието на България по време на своето Председателство на Съвета на ЕС да фокусира вниманието на международната общност върху евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Jo
    jo
    2 0
    18:35, 25 яну 2018
    Тоя изобщо познава ли историята беее...какъв дълг имаме ние към тях ,като всички съседи без изключение живеят на наши земи...какъв премиер имаме само...край...повече за тези няма да гласувам...този изобщо има ли някакви съветници поне да го спират да не говори глупостиии...боже господи!!!
Последни новини