Кризисният център в Димитровград ще работи отново през пролетта

Общинският съвет прие предложението на кмета Иво Димов за разкриване на нова социална услуга- Кризисен център за жертви на домашно насилие, като делегирана държавна дейност. Точката бе част от дневния ред на днешната сесия и бе одобрена от общинарите. Капацитетът на центъра, който се помещава в бившата Марбас болница ще е 10 места, като ще се ползва оборудването там. Очаква се той да заработи през март или април.

С днешното решение съветниците прекратиха договора с Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково”, които ползваха две от помещенията в центъра. Намеренията на кмета Иво Димов са тази дейност на бъде делегирана на неправителствена организация, която отговаря на нормативните изисквания за целта.

Припомняме, че преди Коледа центърът прекрати дейност поради липса на финансиране. В началото на януари държавата отпусна на Димитровград сумата от 91 800 лв., за да бъде възобновена работата на кризисния център..

Предоставянето на още една социална услуга- „Обществена трапезария“ гласуваха димитровградските съветници днес.17 социално -слаби лица ще получават топъл обяд до края на февруари, решиха общинарите.Те подновиха партньорството със Сдружението с нестопанска цел "Благотворителен фонд "Проф.д-р Желязко Христов".
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини