Хиляди румънци излязоха на протест срещу корупцията

Румънци се събират на протест в Букурещ. Жителите на Северната ни съседка ще изразят недоволството си срещу правителството в митинг под надслов "Всички пътища водят към Букурещ. Революцията на нашето поколение".

Организаторите очакват това да бъде най-големият протест след многохилядните демонстрации миналата година, предизвикани от спорно извънредно постановление в областта на правосъдието, което по-късно беше отменено.

Около 20 хиляди души са заявили в социалните мрежи, че ще се включат в днешния протест в Букурещ, а други 52 хиляди са посочили, че се интересуват от събитието.

Недоволството е срещу предложени от мнозинството промени в законодателството, наказателен и процесуален кодекс, които ще отслабят органите за борба с корупция, по специално спец прокуратурата – DNA, както и срещу цялостното управление на социалистите, съобщава bTV.

Мястото на протеста този път е площад „Университате”, а не както е традиционно пред Министерския съвет или парламента.

Причината за това е, че именно там започнаха събитията от 89-та г. и падането на Чаушеску. Организацията за демонстрацията е започнала в края на декември.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Х
    х
    2 0
    12:20, 21 яну 2018
    За пример...
  • 2
    Гр
    Гражданин
    0 0
    16:52, 21 яну 2018
    Да за пример... Не са заспали. Браво Х х Нека има още много коментари.

Още новини

Последни новини