Не се спазва еднопосочното движение в центъра

Изображение 1 от 3

    Имейлът на наш читател не се нуждае от много коментари. Той пише:

    „Само за десет минути съм пред магазина на Катя (Панайотова – бел. на автора) на еднопосочна улица със знак и никой не спазва че е забранено влизането...“

    Към писмото му са приложени и снимки. Нарушението е очевидно. От регистрационните табели се вижда, че не само местните не спазват правилата на движение.

    Може би е време да се вземат мерки: или в Общината да чуят възраженията на шофьорите, или да бъде приложен Правилникът за движение. Половинчатото изпълнение на закони и правила винаги създава условия за корупция, инциденти и не обслужва интересите на гражданите.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Де
      дефланелия
      5 -17
      13:27, 19 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Фа
      факт
      21 -2
      14:04, 19 яну 2018
      Не е правилно да не се спазват правилата за движение-съгласен. Обаче ако не са удачни е редно да се променят, защото не само, че не са полезни, ами даже и навлякоха допълнителни затруднения. Направо е безумие улиците Панайот Волов и Димитър Благоев да са еднопосочни, Така целия поток автомобили преминава по ул.Кочо Честименски а там има училище. Сутрин когато родителите си карат децата на училище е същинска лудост от спрели и движещи се автомобили пред входа му. Децата се промъкват и тичат през улицата - дано не става беля!
      Дано общинарите, които "измъдриха" тази абсурдна схема за движение в центъра на града да се опомнят и да си кажат: абе каква я мислихме, а тя каква стана?! И няма нищо лошо ако се поправите господа общинари, нали? Човек се учи от грешките си!
    • 3
      ??
      ???
      4 0
      15:40, 19 яну 2018
      сега да вземем боб от магазина и да хвърляме,че да разберем за кой град става въпрос
    • 4
      Га
      гадател
      1 -4
      16:22, 19 яну 2018
      преди да си правите труда с боба, погледнете малко над текста и под снимката...
      • Га
        Га га га
        6 0
        17:06, 19 яну 2018
        За да не се затруднявате да гледате над и под снимката, спазвайте едно основно изискване при писането на информация: текстът да отговаря на въпросите какво, къде, кога.
    • 5
      Въ
      въпрос
      9 0
      17:09, 19 яну 2018
      Някой е внесъл проект за решение и то е гласувано от общинските съветници. Неудачно и скъпо е.Кой, ще носи отговорност за поредната тъпотия на ..... ????
      • Пъ
        Първомай
        5 -5
        19:58, 19 яну 2018

        Ние знаем кой е внесъл проекта. По-трагичното е, че след като Митков внесе проекта, имахме 2 седмици, в които всеки можеше да напише възражения. Такива, обаче, не постъпиха.

    • 6
      Ки
      Кико
      11 -1
      21:22, 19 яну 2018
      Може ли пред магазин ,,Рила,, да се сложи знак ,,Забранено спирането,,.Вземаш например бойлер,мяташ го на рамо,минаваш покрай гимназията и отиваш до най-близкия паркинг до ,,Ропотамо,,.Браво на общинарирте.
    • 7
      Ме
      местен
      8 -2
      20:20, 20 яну 2018
      Поредната тъпотия на общинарите, която е пълна недомислица като се има предвид и този, който я е внесъл за одобрение а и тези които са я гласували .....нямам думи.
    • 8
      Aтанасов А.
      5 -7
      16:52, 21 яну 2018
      Бившият завод за вълна ни миришеше.Беше затворен.Десетки останаха без работа и с кредити в банките.Сега ни мирише на какао и пак пречи на някои.Имаше крайна нужда от регулиране на паркирането и движението през центъра на града ни с автомобил.И когато това беше направено пак ,пречи на някой.Да, безспорно ,че има нужда от коригиране на някои неща от проекта,но като цяло беше правилно от страна на общината и в интерес на истината, движението в централната градска част е много спокойно и нормално сега, за разлика от преди.Това ,че отделни водачи на МПС не спазват знаците,и правилника за движение, е въпрос на личен избор,възпитание и култура. И задължение на контролиращите органи е да принуждават със законови средства , да се спазва правилника за движение.Не ми стана ясна целта на статията? Да се наказват нарушители на знаците,или да се премахне създаденият с толкова труд режим на движение в центъра? По скоро протестирайте и искайте да се промени сега действащият закон за видео,снимков материал и аудио записи да се приемат и признават от българската съдебна система,а не защо е въведен този начин на движение.За да има полза от такива снимки.Има ли изобщо място за коментар и дискусии? Няма място.Има регулирано движение на ППС съобразено със закона и правилника, и то трябва да се спазва.Който не иска да спазва изискванията , да си носи лична отговорност.Аз , подкрепям направеното.
    • 9
      Ар
      Аристотел
      2 0
      22:28, 22 яну 2018
      Богаташи сте в Първомай! По цял ден карате коли! Това и Софиянци не могат да си го позволят!
    Последни новини