Неутрализирана е престъпна група, занимавала се производство и разпространение на фалшив алкохол

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП, колегите им от Перник и ОДМВР-Перник, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на седем участници в организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство и разпространение на спиртни напитки, както и с търговия на цигари без бандерол. Те са установени и задържани на 12 януари в рамките на проведена специализирана полицейска операция на територията на  Радомир и София.  Реализацията е на ГДБОП и колегите им от Перник. В нея са участвали и служители на ОДМВР-Перник. Според първоначалните данни групата е произвеждала ракия, мастика, уиски и водка от спирт, вода, ароматизатори и оцветители. Въпросните „напитки“ били пласирани в 5-литрови бутилки от минерална вода в малки магазини от търговската мрежа, както и в заведения, в т.ч. и в курортни селища в страната. Цената била 4-5 лева на литър, в зависимост от вида на алкохола.

При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети близо 1000 литра фалшив алкохол. В дома на К.К. – лидер на групата, са намерени и цигари без бандерол, за които има данни, че са били предназначени за черния пазар.

Назначени са експертизи, които трябва да установят съдържанието на иззетите фалшиви спиртни напитки и дали са опасни за здравето.

Вчера, по искане на прокуратурата, Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на К.К и на един от участниците в групата. На останалите наблюдаващият досъдебното производство прокурор е определил парични гаранции от 5000 до 10 000 лева.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини