БСП със сигнал до обвинението за спечелени 50 млв. лв.по обществени поръчки от близки до Делян Добрев

БСП внася в прокуратурата сигнал за спечелени обществени пръчки за над 50 милиона лева от близки на Делян Добрев.

Кумгейт е само на повърхността на тази афера, заяви Елена Йончева, според която има източване на голям обществен ресурс. Настоявам прокуратурата да провери поръчки за саниране на блокове, поиска червеният депутат.

Фирми на близки на депутата от ГЕРБ Делян Добрев са спечелили 10 поръчки. Прокуратурата трябвало да провери фирмите на приятелите на Добрев дали имат офшорни сметки. Йончева призова да се провери и завода за пелети на родителите на Делян Добрев. По думите й той се снишил.

Йончева иска държавното обвинение да провери има ли нарушение в тези обществени поръчки. Социалистите искат прокуратурата да обяви истината. Надявам се това да не е само шум за нищо, подчерта депутатката. Според нея тук има корупционна схема и общината е овладяна от една партия.

От своя страна Делян Добрев е очарован, че името му е събрало групата на БСП. Не съм възложител, отговори той на критиките на червените. Елена Йончева е печелела най-много обществени поръчки в община Смолян, когато Дора Янкова е кмет, по думите му.

Не е свързано лице с хората, спечелели поръчките. Досега той не завел дело срещу нея, за да не я изплаши. Сега обаче тя му давала аргументи за дело срещу червената депутатка. Сега започва тази история, госпожо Йончева, подчерта герберът.

След края на сагата Кумгейт щяло да се разбере има ли морал Елена Йончева и какъв. ВАС и КЗК проверяват законността на обществените поръчки. Възложител пък е кметът. Офшорки не са внасяли пари към фирмите на родителите му.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    11 -27
    18:04, 12 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Dp
      Dps
      11 -11
      19:08, 12 яну 2018
      До коментар 1:
      ДПС играе с жена ти
  • 2
    Ян
    янко митев
    21 -5
    18:32, 12 яну 2018
    Логично задавам въпрос? Къде намирате разлика между ГЕРБ и БСП?
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      12 -31
      18:54, 12 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      7 -8
      19:21, 12 яну 2018
      До ДПС.....Боже колко сте първично- елементарни.......По-добре да не си губя времето с невежи люде....Отивам при Джон Барликорн.......Там е забавно...
  • 3
    Ян
    янко митев
    26 -12
    19:20, 12 яну 2018
    Логично споменавам...под ръководството на Бойко България е най бедната държава в Европа, най корумпираната, с най ниски доходи, с най ниски пенсий с най много бягащи от държавата младежи , с най малка свобода на словото... а за прегръщането след него следва целувки и ****....
  • 4
    Ма
    Марш на тютюна!
    11 -18
    20:56, 12 яну 2018
    Вие ,с празните глави ,привърженици на БСП и ДПС ,... Виж коментара
    • Ма
      Марш на тютюна!
      6 -10
      22:27, 12 яну 2018
      Как ме радват тия минуси! Боли ли истината ,БСПарс... Виж коментара
  • 5
    🇧🇬
    🇧🇬
    9 -28
    20:57, 12 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    Бр
    брех
    14 -7
    22:22, 12 яну 2018
    Ама ти на черното викаш бяло.Ама за каква финансова стабилност говориш с това население дето половината чака да му дадат помощи за ток и за да си купи на децата за първи клас.За какви икономически показатели става по точно думата като знам около колко е средната заплата в Хасково.Ако ти беше изключително благоприятна средата нали щеше да имаш повече инвеститори.Хахахаха - така реагирам на “ огромния удар по престъпността” Бойко има нещо общо с фалита на КТБ да те питам.Щото според мен той оттам се облажи порядъчно.Пенсиите и заплатите са по високи, да, увеличавате ги с 2лв и 30 ст. примерно. А младежите, те не бягали според теб, а какво правят тогава - напускат нашата държава с отвращение, така ли. Абе скриии се, не пиши глупости
    • Ма
      Марш на тютюна!
      4 -6
      22:36, 12 яну 2018
      Научете се да пишете правилно и тогава изразявайте мнение. Така,коментарът ви губи тежест. ...(поучително)
  • 7
    Ре
    реалист
    1 -1
    09:11, 13 яну 2018
    Тази парашутка няма да се спре да клепи заработва си парите вместо да направи нещо за града Но това е ц***** и комунисти са едно лъжят и крадат
Последни новини