БСП със сигнал до обвинението за спечелени 50 млв. лв.по обществени поръчки от близки до Делян Добрев

БСП внася в прокуратурата сигнал за спечелени обществени пръчки за над 50 милиона лева от близки на Делян Добрев.

Кумгейт е само на повърхността на тази афера, заяви Елена Йончева, според която има източване на голям обществен ресурс. Настоявам прокуратурата да провери поръчки за саниране на блокове, поиска червеният депутат.

Фирми на близки на депутата от ГЕРБ Делян Добрев са спечелили 10 поръчки. Прокуратурата трябвало да провери фирмите на приятелите на Добрев дали имат офшорни сметки. Йончева призова да се провери и завода за пелети на родителите на Делян Добрев. По думите й той се снишил.

Йончева иска държавното обвинение да провери има ли нарушение в тези обществени поръчки. Социалистите искат прокуратурата да обяви истината. Надявам се това да не е само шум за нищо, подчерта депутатката. Според нея тук има корупционна схема и общината е овладяна от една партия.

От своя страна Делян Добрев е очарован, че името му е събрало групата на БСП. Не съм възложител, отговори той на критиките на червените. Елена Йончева е печелела най-много обществени поръчки в община Смолян, когато Дора Янкова е кмет, по думите му.

Не е свързано лице с хората, спечелели поръчките. Досега той не завел дело срещу нея, за да не я изплаши. Сега обаче тя му давала аргументи за дело срещу червената депутатка. Сега започва тази история, госпожо Йончева, подчерта герберът.

След края на сагата Кумгейт щяло да се разбере има ли морал Елена Йончева и какъв. ВАС и КЗК проверяват законността на обществените поръчки. Възложител пък е кметът. Офшорки не са внасяли пари към фирмите на родителите му.

Източник: news.bg

12 Коментара

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини