Местят Зеленчуковия пазар северно от бившия магазин "Билла"

На улицата северно от бившия магазин "Билла" ще бъде изместен временно зеленчуковия пазар в Димитровград, съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Причината е ремонтът на пазара, за който Министерски съвет отпусна 1 520 000 лв. в края на 2017 година. Търговците ще останат до "Билла", докато дейностите се финализират. Срокът е 200 дни, а се очаква реконструкцията да започне през март.

Димов е провел среща с търговците там, за да ги запознае с детайли, свързани с проекта. Стана ясно, че хандбалната площадка до пазара ще бъде обособена като паркинг с 60 места. Предстои на сесия да бъде променено предназначението на терена, каза Димов. Отпада идеята за полуподмезен паркинг на това място.

Масите на търговците ще си останат там, където се намират и сега. Броят им обаче ще бъде намален. "В момента масите са 160, няма как да останат толкова. Ще се намалят с 30-40%", допълни кметът.

Като конструкция тържището ще бъде затворено и осъвременено с нови маси и осветление. Входът ще е от страната на театъра, а изходът - от страната на ПМГ "Иван Вазов". Освен маси, ще има и павилиони за продажба на хранителни продукти и цветя. Частните обекти покрай улицата до пазара ще останат на местата си.

Димов, заяви, че Общината умува върху нова методика за начина на разпределение на масите, като вероятно това ще е чрез търг. Очаква се и повишение и на наемите. Има вариант търговците и производителите да са с осигурени кантари, както и да има зона само за земеделски производители. Кафене и административна част допълват проекта.

"Надявам се да имаме едно добро и фукционално съоръожение на ул."Елин Пелин", което да обслужва търговци и клиенти", каза още кметът..

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Аа
    ААА
    15 -1
    11:33, 10 яну 2018
    Най-доброто ще бъде да са в подобна сграда като Билла !
    Или пък в Билла !
  • 2
    Ха
    Хахаха
    13 -5
    14:55, 10 яну 2018
    Ето че паркингът е по-важен и значим ет една хандбална площадка,която за достатъчните му мандати даже не успя да освежи ... било то да е възобнови.Естествено,че паркинга ще е по-необходим за децата ... та те там си паркират превозните средства!!!Пълна смехория г-н Димов ...
  • 3
    Ав
    Автор
    19 -1
    14:55, 10 яну 2018
    В бившата Билла е китайския мол в момента, но пък бившия Техномаркет си стои празен. Ако стане така ще бъде мн удобно, тъй като си има паркинг.
  • 4
    Би
    Бижо
    17 -1
    16:29, 10 яну 2018
    Проекта явно е изменен много от първоначалния вариант,според който част от масите щяха да са на площадката.Значи и СМР ще са доста по-малко.Нищо не се казва дали ще се намали цената.А и как една фирма е спечелила конкурса с една цена при един проект,а в последствие проекта се променя.трябва да се обяви нов конкурс при новите условия.Иначе намирисва на поредното "усвояване" на бюджетни пари.Финансирането е от бюджета,но това са и наши пари.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    7 -2
    20:07, 10 яну 2018
    Тоя кмет до скоро ги приказваше съвсем други пък какво стана. Хем ги приказваше като, че ли е проектант, с нива, като за някакво чудо. Пък фирмата вече си е избрана. Колко е да се преместят от един обект, където се симулира, че се прави нещо, Кражбата си е хубаво нещо. Услади им се. Животновъда няма да се грижи за овце и само ще си ги подстригва и опъва кожите на съгражданите си. Какви християни!
  • 6
    Гр
    Гражданин
    5 0
    20:51, 10 яну 2018
    Големи педераси сте!
  • 7
    Ба
    Бай Хой
    7 -1
    23:53, 10 яну 2018
    ПаркинЗите са по-важни от спорта,то и без това младите много не спортуват.В този ред на мисли...да разширим паркинга до ПМГ"Иван Вазов",за какво са им толкова баскетболни игрища...

Случаен виц

Последни новини