ГКПП „Капитан Андреево“ с нов шеф за 45 дни

Сагата с митническия шеф, който да е титуляр на най-големия сухоземен гранично-контролен пропускателен пункт на Балканите „Капитан Андреево“, продължава. За 45 дни пункта към Турция ще управлява Радостин Койчев. Новият началник е командирован от пункта в Калотина, обясниха от пресслужбата на Агенция „Митници“.

Той застъпва вахта на тежката митническа зона по силата на разпореждането, че всеки държавен митнически инспектор може да бъде командирован на всяко място в системата и по всяко време.

Изборът за постоянен началник на „Капитан Андреево“ се оказа доста сложен след редица провалени конкурси. На някои от тях дори нямаше кандидати. Последният се проведе в края на миналата година, през октомври. Титулярният стол така и остава вакантен всеки път, тъй като местни кандидати няма, а заявилите желание от други митнически звена отпадат в различни етапи от пресявката. Някои от тях още в документалния отсек, тъй като изискванията са доста тежки. Допуснатите по-нататък в състезанието пък се провалят при разработката в концепциите си за развитието и управлението на звеното.

Досегашният временно изпълняващ длъжността началник на „Капитан Андреево“ Господин Господинов остава като редови инспектор на пункта.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мараша
    3 -1
    19:32, 5 яну 2018
    След получена в ГДБОП информация за нелегално въведено от Турция в страната голямо количество цигари без бандерол, служителите от Сектор „Контрабанда" на главната дирекция предприели действия за установяване и задържане на контрабандния товар. Според данните, товарна композиция - влекач и ремаркe с турски регистрационни номера е влязла в България, натоварена с голямо количество тютюневи изделия. При проверките е установено, че превозното средство, шофирано от 47-годишен турски гражданин, е преминало през ГКПП Капитан Андреево на 22 декември 2017 г. Водачът декларирал пред българските митнически власти, че превозва строителни материали /цимент/, а като получател посочил българско търговско дружество. Междувременно, в сътрудничество с турските власти е изяснено, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция цигари без бандерол.

Още новини

Последни новини