Грипът убиец поваля за 2 ч, засяга гърдите. Преглед на печата

24 часа

Грипът убиец поваля за 2 ч, засяга гърдите

Първа жертва у нас взе грипът. След усложнения от свински грип дете на 3 години и 8 месеца почина, както съобщи "24 часа" в събота.

До 4 часа оцеляват грипните вируси, когато попаднат във външна среда - обикновено по повърхности на предмети. Ако някой кихне или се изкашля в ръката си и веднага след това пипне повърхност, той предава вирусите, които дори след часове могат да заразят някой друг. По същия начин може да се предаде заразата и след здрависване. Ако се здрависаме с болен, който е кашлял в ръката си, и след това пипнем очите, устата или носа си, вероятността да се заразим е голяма.

Труд

Топлата Коледа ще свие сметките за ток

Сериозно намаление на потребеното електричество по Коледа. Въпреки празниците, електромерите ни са отчели значително по-малко ток в сравнение с миналата година. Причината е ясна - настоящата зима поне засега е много по-топла, информира БТВ.

От ЧЕЗ отчетоха, че средния товар по Коледа е бил с около 15 процента по-малък спрямо делничните дни преди това. EVN пък сравняват с миналата година и данните им показват, че в почивните дни около Коледа клиентите им са изхарчили 6 процента по-малко ток.

В Североизточна България отчитат най-сериозно намаление на потребения ток. За трите празнични дни са изразходвани цели 14 процента по-малко в сравнение с 2016 г.

Монитор

Полицаи с автомати ще пазят стратегическите обекти в София

Десет екипа специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегически обекти в София по новогодишните празници в периода от 30 декември до 2 януари, съобщиха от СДВР.

Традиционният новогодишен концерт ще се проведе на площад "Батенберг", който ще бъде заграден с тежка техника и 12 екипа жандармерия, за да се попречи на опити за навлизането на автомобили или камиони сред празнуващите.

Стандарт

АПИ се похвали с приходи от 338 619 953 лв. от винетки за 11 месеца на 2017 г.

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г., припомниха за водачите от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От началото на годината до края на ноември т. г. са продадени 6 985 024 винетки. Начислените приходи са 338 619 953 лв.

Спрямо същия период на миналата година постъпленията нарастват с над 20 млн. лв., а броят на продадените стикери се увеличава с над половин милион броя. От събраните до момента 338 млн. лв., близо 244 млн. лв. са от шофьорите на леки автомобили, а около 95 млн. лв. от камионите над 3,5 тона.

Сега

ДПС бетонира правителството на ГЕРБ поне за 6 месеца

Въпреки трепетните заявки за "демонтаж" на управлението от последните месеци от началото на 2018 година ДПС ще има нова задача - в месеците на българското европредседателство да поддържа стабилността. Новият политически курс беше зададен от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който обяви в четвъртък пред тесния партиен елит, че формацията не трябва да участва в готвения от БСП вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини