Какво наговориха нашите политици през 2017 (видео)

Знаковите реплики на нашите народни избранници, които белязаха 2017, припомнени от VestiBG. 

Дори и мълчанието да е злато, през изминалата календарна година то не беше на мода. Особено сред българските политици. Казаното се чува, защото светът е голям и медии дебнат от всякъде. А написаното остава, още повече ако е под формата на пост във Фейсбук. 

Именно с такъв Корнелия Нинова зарадва потребителите в социалните мрежи, след култовото й изказване, че "Демокрацията ни отне много."

Да запазим минута мълчание за времето, когато портокали и банани се ядяха само на Коледа и да продължим напред. С една реакция от същото това поколение, което ще си остане без ценния социален опит, придобит по време на редене на опашки преди изгрев слънце.

По-рано през годината четата на патриотите се зае лично да охранява границата от гласоподавателите, идващи от Турция. И докато те, подобно на опълченците на Шипка бранеха вота у нас, бутайки и събаряйки възрастни жени на земята, друг техен колега се наложи да се раздели с поста си.

Oставка в кабинета заради нацистки поздрав

Става дума за Павел Танев, който трябваше да си подаде оставката като заместник министър заради нацистки поздрав.

Според Валери Симеонов, тази снимка изобщо не е повод за подаване на оставка, а е просто шега. Разбира се, това странно чувсвтво за хумор може да се окаже неразбираемо за жертвите на Втората световна война, семействата им и... голяма част от човечеството, което все още носи последствията от тези драматични събития, но както са казали много по-умни хора от нас: нищо не е драматично или комично. Важна е нашата интерпретация.

И като споменахме интерпретация. Нали зад всеки силен мъж, стои една силна жена. Но в случая с нашата президентша, която потребителите на социалните мрежи често наричат "генерал Деси", е трудно да се каже, че тя може да бъде засенчена. И даде интересна гледна точка за прайда, която предизвика ефект. Макар и  обратен. 

Първата дама: Що не организираме прайд за хетеросексуалните

Брилянтна идея, която със сигурност би била прегърната от всички патриоти. И като стана дума за тях...

Валери Симеонов се превърна в синоним на човек с бурна година. 

Един мъж, един курорт и един сезон, който трябваше да бъде спасен. Защото момчето вече няма да се надвивка с морето, а ще говори отново с него. Тъй като вицепремиерът обяви война на децибелите в Слънчев бряг и реши лично да се разправи с тях. 

Валери Симеонов: От тази нощ битката за тишината ще бъде война

Но бурното лято приключи, а с него дойде една сватба, която събра на едно място българския политически елит.

Политическата сватба на годината: Сидеров покани Борисов

Сватбата трябваше да бъде знак за мирна и спокойна есен. Но уви, това не се получи. Особено в сутрешния блок на NOVA.

„Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя беше тръгнала така в някаква посока, но гледам, че липсва в столчето й.” По този начин се обърна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на "Здравей, България" по NOVA Виктор Николаев.

Антон Тодоров към Виктор Николаев: Силни думи използвате, а колежката ви вече я няма до вас

Вицепремиерът Валери Симеонов също си позволи реплики към водещия на сутрешното предаване. „Вие с конкурс ли сте назначен“, обърна се вицепремиерът към водещия Виктор Николаев, когато беше попитан за скандала "Кумгейт" в Хасково.

Междувременно, колегата им Тома Биков ги защити: "Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор", заяви Тома Биков в предаването "Събуди се".

Тома Биков: Репликите на Антон Тодоров и Валери Симеонов бяха неуместни шеги

И като печално заключение можем да кажем, че явно чувството за хумор не е сред силните страни на българските политици. 

За съжаление обаче, драмата не приключи тук. Борецът за тишина - Валери Симеонов постави ултиматум на медиите и ги обвини, че го клеветят. 

Тъй като никой не се извини на Симеонов, той каза, че ще съди медиите, но развръзката на тази сага все още стои обвита в мъгла. 

Валери Симеонов: Медиите не се извиниха, ще се видим в съда

Симеонов: В България има диктат на медиите

Би било чудесно тук всичко да приключи, но депутатът проф. Иво Христов хвърли бомбата, след като каза, че 80% от българите са дебили.

Изказването можете да си припомните тук: 

Депутат: Червената армия е спасила евреите ни, 80% са дебили

Интернет разбира се изригна и се наложи депутатът не само да се извинява, но и да се сбогува с поста си. Ако това обаче го успокоява, бившият министър на културата - Вежди Рашидов споделя неговото мнение и също се наложи да иска прошка. след като изказа мнението си, че хората, които остават в България не стават за чеп за зеле.  Разбира се, всеки има правото на собствените си възгледи. Просто някои от тях са неподходящи за национален ефир.

Така например бившият министър без портфейл, Божидар Димитров, спорели мнението си за говорителката на руското външно министерство, след нейно изказване, че червената армия е спасила българските евреи. Историкът нарече Захарова пикла без цици”. 

Божидар Димитров окачестви Мария Захарова: Пикла без цици

Потребителите в социалните мрежи, от своя страна, поискаха да разберат дали ако физическите й данни бяха по-различни и по вкуса на професора, изказването й щеше да е по-уместно:

Годината бе белязана от още нацистки скандали, а Христо Стоичков се раздели с поста си на почетен консул в Барселона, след страстната му защита за независимостта на Каталуния.

Разбира се, обзорът на годината не може да завърши без най-доброто от Бойко Борисов. 

Изминалите 12 месеца бяха под знака на Корнелия Нинова, пред която още в самото начало премиерът се опита да капитулира. 

Лидерът на БСП и премиерът имат задочен спор от 2011 година, когато Корнелия Нинова призова Борисов да се разберат като мъже. 6 години по-късно, Нинова сподели, че все още чака своя миг с министър-председателя.

Нинова: Г-н Борисов, да се разберем като мъже!

Когато тя се опита да предизвика дебат с него, Борисов призна: „С жени трудно се надговарям... Сеир на хората не искам да правя, да се явим с екипите“.

И това беше само началото. Развръзката ще стане ясна в съдебната зала през следващата година, когато е даден ход на дело за клевета и от двете страни.

Нинова и Борисов в съдебен дуел. Тя: Той сравни Левски с мигрантите.

Но и без лидерката на социалистите, Бойко Борисов имаше бурна година. Дали защото вече трябва да заквасва "киселото млеко" за Тереза Мей, или защото всяка негова крачка и танцова стъпка (със саби) бе под лупа.

Но всичко е добре, когато завършва добре. 

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини