Детското отделение на смолянската болница е пред затваряне, няма лекари

    Д-р Дариткова призова всички колеги да се включат в януарския график на Отделението, което тя самата вече  е направила, за да се осигури медицинска грижа за малките пациенти

    Поради драматичен дефицит на кадри Детско отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, е изправено пред опасността да затвори врати, алармира д-р Даниела Дариткова, депутат и председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

    Тежки заболявания и пенсиониране на педиатри са довели до невъзможност да се покрие месечният график от останалите двама педиатри.  
    Ръководството на лечебното заведение гарантира добро заплащане, независимо от ниското остойностяване на педиатричните пътеки.

    Д-р Дариткова допълва, че областната болница е в стабилно финансово състояние и ще осигури добро конкурентно възнаграждение, защото отговорността да се запази детското здравеопазване е много по-голяма от финансовите съображения.

    „Съобщавам всичко това със загриженост и отправям горещ призив към колегите педиатри да се включат със своя капацитет за съхраняване на детското здравеопазване в Смолян!
    Бъдейки съпричастна към тежкото изпитание, през януари месец на 2018 г. и аз ще се включа в графика на отделението, за да се справим заедно с първоначалното предизвикателство“, обяви още д-р Дариткова, която също е педиатър.

    Болницата се нуждае от работещи педиатри, които да покрият трайно нуждата от специалисти, а проблемът е драматичен и спешен, още повече, че сме в зимен период, в който винаги заболеваемостта е по-висока“, каза още тя и добави, че заинтересованите лекари педиатри могат да се свържат с изпълнителния директор на МБАЛ – Смолян,   д-р Марин Даракчиев на телефон: 0888 24 85 06 или да се свържат лично с нея.

    СмолянБГвести. нет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини