140 в спешната хирургия на "Пирогов" по Коледа.Преглед на печата

"Сега":

Карадайъ: ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила

ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила след предколедното слово на почетния председател Ахмед Доган, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Момчилград, цитиран от БНР. "ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета на Борисов", заяви той. Според Карадайъ след предколедното обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган няма да има промяна в политиката на партията. "Движението за права и свободи има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в това НС засега... ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията", категоричен беше партийният лидер.

"Монитор":

140 в спешната хирургия на "Пирогов" по Коледа

140 пациенти са преминали през спешната хирургия на "Пирогов" по Коледа, съобщиха от здравното заведение. 15 души от тях са приети за лечение. Очаква се днес от спешната болница да дадат повече информация да дадат повече информация на традиционния брифинг след коледните празници

10 души са приети по спешност в отделението по гастроентерология на Университетската болница "Света Анна" в София след препиване и преяждане по Коледа. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение вчера.

Петима от приетите са с чернодробни проблеми предизвикани от препиване.

"Монитор":

Спряха събарянето на сграда-паметник на културата.

Министерството на културата спря разрушаването на сграда-паметник на културата, след сигнал от бдителни граждани. Зданието се намира в центъра на столицата - на ъгъла на улица "Георги Бенковски" и бул. "Княз Александър Дондуков".

Министърът на културата Боил Банов е отишъл на място, за да контролира предприетите от ведомството мерки, съобщиха пред "Монитор" от ведомството му.

Междувременно стана ясно, че Инспекторатът за опазване на културното наследство към Министерството на културата е наредил дейностите по събарянето на сградата да бъдат преустановени до изясняване на случая.

При проверка на място инспекторите не са получили от фирмата, която бута зданието, необходимите документи. Все още обаче не е ясно дали тя действа в нарушение или не.

"24 Часа":

"Българската Коледа" събра 2 млн. лв., общо 30, откакто я има

Звездната нощ успя да събере над 2 млн. лв. за 15-ото издание на кампанията "Българската Коледа". Това е равносметката от добрината на хората след края на благотворителния спектакъл в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Румен Радев навръх Рождество, съобщиха от "Дондуков" 2. Даренията продължават. За да насърчат добротворците и да аплодират звездите, включили се в благотворителния концерт, в Народния театър дойдоха президентът Радев патриарх Неофит, председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, експрезидентът Росен Плевнелиев, служебният премиер Огнян Герджиков, министри, депутати, ректори, ръководителите на националните телевизии, които както "24 часа" са партньори на кампанията от самия й старт.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини