Биткоин борса фалира и затвори след хакерска атака

Южнокорейската биткоин борса Youbit обяви, че фалира и прекратява дейността си, а причината за това е осъществена успешна хакерска атака към нея. Атаката на 19-ти този месец е била втората успешна такава, като при нея са били откраднати приблизително 17% от общите активи, които то е упрвлявали. При първия обир приблизително 4000 биткоина са били задигнати.

Yafi Co., компанията зад Youbit, пояснява, че прекратява веднага търгуването и възможността на клиентите им да изтеглят авоарите си, за да намали загубите си. Освен това тяхната обща стойност ще бъде намалена до 75% от стойността им, като компанията търси начин да освободи активите в съответствие с юридическата рамка при обявяване на фалит. Ройтерс предава, че южнокорейската полиция е започнала разследване, като първата атака е била приписана на Северна Корея.

Агенцията припомня, че през септември се появиха репортажи за това, че Пхенян е силно заинтересуван от криптовалутите. Освен осъществяването на лимитирани атаки, Северна Корея е започнала държавна програма за добив на цифрова валута.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини