Мораториумът за новите лекарства падна

С благодарност Цветан Цветанов даде старт на отмяната на параграф 6 от бюджета на НЗОК, който слагаше мораториум върху иновативните медикаменти.

На път сме да сложим край на една сага, изтъкна Нигяр Джафер от ДПС. Решението за мораториума било противоконституционно. Нямало да се постигне фискален ефект.

Консенсус трябва да има при постигането на решенията, а не при замазването на грешки. Вежди Рашидов от ГЕРБ се ядоса, че преди Коледа темата се политизира. Не си играйте със здравето на хората, призова той.

Не е християнско преди коледа да правите политика от всичко, заяви Рашидов. Ще има пари за всички болни, категоричен е депутатът. Дайте за здраве да говорим, настоя той.

Соцлидерът Корнелия Нинова е доволна, че се възстановява една справедливост. Днес се възстановявал парламентаризмът, по думите й.

Днешният ден бил урок, че не трябва да се гласува нещо механично. Справедливост, ред и урок, с тези три думи Нинова определя днешния ден. Цветан Цветанов се ядоса, че темата отново се политизирала. Единодушно мораториумът падна на две четения.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Болна И
    1 0
    15:07, 21 дек 2017
    Само глупости предлагат и си приемат недоразумението герб! Браво на народа, който не търпи ....

Още новини

Последни новини