БСП внася конституционна жалба за мораториума върху новите молекули

БСП ще внесе конституционна жалба за мораториума върху новите молекули. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в обзорното предаване на Дарик радио - "Годината".

Тя подчерта, че решението за мораториум върху новите молекули е на премиера Борисов.

Нинова е категорична, че този случай трябва да влезе в учебниците като пример - как не се прави политика.

"Вчера г-н Борисов каза, че ще преосмисли решението си. Това предложение е прието от Министерския съвет и е влязло с неговия подпис", възмути се тя.

Нинова припомни, че предложението за мораториума е гласувано шест пъти и от ГЕРБ всеки път са гласували за него.

Председателят на БСП заяви още, че в този случай има отказ на държавата да се грижи за свои граждани, самонадеяност, корупция, пренебрегване на решение на парламента и еднолично вземане на решение от премиера.

"Има най-вече демагогия, защото Борисов си изми ръцете с неговите народни представители, защото те не разсъждават и нямат аргументи", добави още тя.

По-рано днес пред радиото премиерът Борисов коментира мораториума на НЗОК върху нови лекарствени терапии и отхвърленото в парламента вето на президента върху бюджета на НЗОК за 2018 година.

Борисов посочи, че в областта на онкологията Министерството на здравеопазването ще поеме заплащането за медикаментите.

"Всеки, който има нужда от лечение и съответно лекарство, ще получи нужната здравна помощ", гарантира Борисов. По думите му онкоболните пациенти имат нужда от новите молекули, които не са включени в бюджета на НЗОК.

Лидерът на социалистите каза още, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъжд

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    25
    258714
    1 0
    08:56, 17 дек 2017
    Кресливата и крадлива приватизаторка Курнелия се прави на много човечна и социална, когато не е на власт. По времето на Орешарски не сториха нищо съществено в тази посока даже и като намерения. Аман от лъжите й.

Още новини

Последни новини