Хасковските художници подредиха 47 платна в Коледна изложба

    Хасковските художници и тази година спазиха традицията да се представят с обща изложба за Коледа.

    20 автори-членове на Дружеството на художниците, което през 2017 година отбелязва 22 години от създаването си, подредиха свои творби. 47 платна- акварел и маслена техника, приложно изкуство, икони, скулптури очакват посетителите в галерия “Форум“, където тази вечер се състоя и официалното откриване. Стиловото разнообразие направи впечатление и на кмета Добри Беливанов, който беше сред гостите. Той отбеляза, че изложбата е коледен подарък за Хасково.

    Разнообразието е много характерно за групата на хасковските художници, посочи в отговор председателят на Дружеството Симеон Тодев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ст
      Странджа
      9 -2
      20:48, 14 дек 2017
      Браво, прекрасен подарък за хасковлии, дори и да не можете да си купите -идете и вижте, изкуството е безсмъртно!
    • 2
      Me
      Metcenat
      10 -3
      22:35, 14 дек 2017
      А вижте там ли са общинските съветници!? Няма ги! Тях им дай далавери и схеми, изкуството ги интересува само когато могат да го използват в мръсните си игри. Само говорят, че милеят за изкуство. Там между другото бяха само 4 от 41 съветника. Единия Тодев, няма начин председател на дружеството на художниците, още двама от групата на Г.Ив.- Пеев и Стоянова. И двамата обясняваха, че е незаконно да се финансира в края на годината със скандално решение на ОбС спорт и култура. Е и Шалап.бил там. Та питам къде са ония заинтересовани от културата. Дано поне минат да видят изложбата. Има какво да се види, пък могат и да купят нещо. Имат възможност, те само да бръщолевят глупости а реално да покажат че им пука за тия художници
    Последни новини