Благодарение на смолянски младежи: Концертът "Заедно за Макси" в помощ на 6 годишно дете събра над 2 хиляди лева

    Сериозната сума от 2 318лв бяха събрани на благотворителния концерт „Заедно за Макси“ и базара с ръчни произведения и коледни картички от младежите в Смолян. Средствата още днес ще бъдат преведени по сметката на семейството, което се бори за лечението на 6 годишния им син Макс. Инициативата беше организирана от Микаела Хаджиева, възпитаничката на ЕГ “Иван Вазов“ в Смолян. Девойката благодари на всички танцови формации, певци и състави, които снощи изпълниха залата на РДТ “Николай Хайтов“, за да се включат в благотворителната кауза. Микаела изказа и специална благодарност на Община Смолян за пердоставената безвъзмездно голяма зала на Театъра.

    Младежите от организация Клуб ИНТЕРАКТ също са помогнали много с организацията на Коледния базар и с осигуряването на сувенирите и ръчно направените подаръци за него. "Благодарна съм и на Милка Манева, тя също много ми помогна. След като видях репортажа по еТВ за Макси, тя ме свърза със семейството, а в последствие донесе и много неща за благотворителния базар“, каза Микаела, която сподели, че е получила изключителна помощ от перподавателката си по испански език в Езиковата гимназия Ана Николова.

    Припомняме, че 6 одишният Макси е болен от детска церебрална парализа, но родителите вече са изчерпали финансовия си ресурс и не могат да продължат с лечението и рехабилитацията му. Въпреки че детенцето е осиновено, семейството не желае да се откаже от него и даже се местят от Чепинци в Пловдив, за да може детето им да получи специализираната помощ, от която се нуждае.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини