Десет обекта от общинската Инвестиционната програма готови до края на 2017-та

„До края на годината ще бъдат довършени още десет обекта от Инвестиционната програма на Община Асеновград за 2017 г. Отделно от това се работи по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища”, информира днес на последния си за годината брифинг кметът Емил Караиванов и обясни за всеки обект по отделно какво се извършва.

В ДГ „Бако Динчо” се реновира кухненския блок – външна изолация, подмяна на дограма и вътрешно боядисване. Детската градина в Мулдава ще посрещне новата година с подменена дограма. Ремонт на покрив, подмяна на дограма и доставка на оборудване се извършват в пенсионерския клуб в Златовръх. В процес на ремонт е Център за иновативни услуги по проект „Социално включване на хората с увреждания в общината и улесняване достъпът им до заетост” (до плувения басейн). Ремонтни дейности се извършват по шест улици, пет от които са в селата. Това са ул. „Асенова крепост” в града, където се извършва първи етап по асфалтиране и поставяне на тротоарна настилка, ул. „Къпина” в Долни Воден – асфалтиране и тротоари, ул. „Осма” в Нови извор – асфалтиране и тротоари, ул. „Шипка” в Избеглии – асфалтиране и тротоари, ул. „Рила” в Боянци – баластриране и ул. „Харманите” в Горни Воден.

Община Асеновград продължава да работи по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища. В момента ремонтни дейности се извършват на два блока, а други три са с подписани договори и чакат финансиране. Всички те са в кв. „Изток“ - бл. 102, бл. 3/5 и бл. 6 са с готови документи и чакат финансиране, а бл. 107 и бл.3 се работят в момента,

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини