Секунди преди да почине зад волана, Илия Измирлиев успя да предотврати инцидент

Шофьорът от Смолян Илия Измирлиев успя да предотврати тежък инцидент минути преди да почине зад волана. Трагичният инцидент стана тази сутрин около 9.00ч. по пътя Смолян-Пампорово.

Микробусът, управляван от 67 годишния Измирлиев, излезнал от платното и се ударил в мантинелата край пътя в района на къмпинга на СБА. По първоначални данни на шофьора му е прилошало и е изгубил управлението над автомобила. Измирлиев най-вероятно е получил масивен инфаркт. Секунди преди да почине той успял да отбие возилото и да предотврати по-тежък инцидент.

Измирлиев стана известен преди 13 години като шофьорът от трагедията Лим. Тогава управлявания от него автобус падна във водите на реката, при което загинаха 12 деца. Те се връщали към България от екскурзия в Дубровник. Измирлиев беше осъден и лежа 4 години в затвора. До последно обаче той получаваше благодарствени писма от родители на деца, които беше спасил при инцидента. Днес смолянчани коментираха, че Измирлиев и при смъртта си спасил животи, тъй като въпреки състоянието си успял да отбие микробуса на безопасно за останалите шофьори място.

СмолянБгвести нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини