Димитровградчани откликнаха на акцията за коледни кутии за бедни деца

    Димитровградчани откликнаха на традиционната акция на фондация "Подари усмивка" да зарадват дете в неравностойно положение с коледен подарък. Тя е под надслов "Подари усмивка за Рождество". В офиса на фондацията на бул."Раковски" №16 вече има набрани над 25 кутии, пълни с подаръци и лакомства за момичета и момчета, разказа Наталия Делчева от фондацията.

    Освен кутии, пристигнали са и лакомства и играчки, които ще бъдат разпределени под формата на подаръци. Тази година в акцията ще се включат и деца и родители от българското училище в Дъблин. Те са подготвили 86 коледни кутии за деца и самотно живеещи възрастни хора. Дарението вече пътува към България, коментира Наталия Делчева.

    Тя разказа, че в офиса често пристигат семейства с децата си, които носят даренията. Преди дни пък в една от кутиите трогателно писмо е поставила малката Изабел, която е написала "Дете аз много се радвам че ти имаш подарък от нас".

    20 кутии предостави и екипа на димитровградския офис на фирма "Еском" в помощ на нуждаещите се деца.Начинанието е подкрепено и от работещите в Градска библиотека "П.Пенев". От фондацията очакват над 130 кутии до края на кампанията.

    До събота, 9 декември ще продължи набирането на кутиите. След 18 декември ще започне раздаването на подаръците в града и селата от общината. То ще продължи до 22 декември. Ще бъдат обхванати деца от списък, който всяка година предоставя Социално подпомагане. За повече информация за акцията - телефон 0885 77 97 42.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини