Повишена мътност на питейната вода в Перник, ще има смущения в подаването й

След проблема с парното, Перник от вчера има още един – с водата. В резултат на проливните дъждове е повишена мътността на водата на входа на Пречиствателната станция за питейна вода, съобщиха от ВиК. Това налага допълнителното й пречистване, което ще доведе до смущения във водоподаването в южните части на общината. 12 квартала и 7 населени места в Пернишка община ще бъдат засегнати от неравномерното подаване на вода.

Това са Централната градска част, кварталите Твърди ливади, Могиличе, Иван Пашов, Рудничар, Ралица, Драгановец, Проучване, Каменина, Клепало, Радина чешма и Стара чешма, и селата Дивотино, Богданов дол, Лесковец, Черна гора, Мещица, Расник, както и град Батановци.

Инж.Борислав Иванов, ръководител на Пречиствателната станция за питейни води разясни за ТВ Кракра, че такива проблеми е имало и в предишни години. През 2009 и през 2012 също е била регистрирана повишена мътност на водата в язовир Студена, различното сега е, че нивото на водоема е близко до критичния мининум, заради ремонта на язовирната стена и сухото лято. Лаборанти измерват постянно качествата на водата на място, а нормалното водоподаване ще бъде възстановено, когато мътността изчезне напълно.

Източник: http://krakra.tv

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини