Без да прегледа и един пациент, частна болница взела 12 милиона лева. Преглед на печата

"Монитор":

Без да прегледа и един пациент, частна болница взела 12 милиона лева

До 20 декември да се проверят всички държавни и общински болници в 27-те области на страната, където има сключени договори за външни услуги и дейности. Това нареди здравният министър Кирил Ананиев.

Започваме съвместни проверки за всички болници, без изключения, без чадъри, а целта ни е да открием онези практики, които намаляват ресурса за лечението на българските граждани, обяви Ананиев. Държавните болници затъват в дългове и се източват заради неизгодни договори с частни лечебни заведения на тяхната територия, обявиха на съвместен брифинг във вторник главният прокурор Сотир Цацаров здравният министър Ананиев и вътрешният Валентин Радев.

Доклад. 

"Сега":

БЕХ разреши публикуването на доклада за "Белене"

В отговор на постъпило искане от Българска академия на науките (БАН), Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг взе решение, с което дава съгласието си БАН да публикува на интернет страницата си предадените материали по сключения между БЕХ и БАН договор за изготвяне на Национална стратегия в областта на енергетиката (с фокус върху електроенергетиката), при съобразяване с поверителността на определена информация, касаеща дружествата от БЕХ група. Това съобщиха от холдинга ден след като учените от академията обявиха, че ще поискат от холдинга да позволи разсекретяването на доклада за АЕЦ "Белене".

Скандал. 

"Монитор":

ГЕРБ и БСП в скандал за приватизацията

ГЕРБ и БСП влязоха в словесна престрелка вчера на тема приватизация. От двете партии дадоха пресконференции, на които размахаха документи, обвинявайки се помежду си в лъжа. "Корнелия Нинова реабилитира приватизацията като процес", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на извънреден брифинг в отговор на изявлението по-рано на соцлидерката Корнелия Нинова.

Той припомни, че в продължение на години социалистите са твърдели, че приватизацията е криминална, а сега явно за Нинова най-чистата сделка била за "Техноимпекс". "Готов съм да седна с госпожа Нинова, документ срещу документ", пък заяви Антон Тодоров, като отново припомни, че дружеството е било приватизирано за жълти стотинки. "От приватизацията по това време над 71% е извършена чрез пряко договаряне.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    потърпевш
    3 0
    13:47, 6 дек 2017
    пращат си пациентите от държавните и общинските болници в частните - кой не го знае/всички се правим на кьорави и слепи/
  • 2
    Бг
    бг гражданин
    1 0
    06:10, 7 дек 2017
    "Без да прегледа и един пациент, частна болница взела 12 милиона лева" - Ако това е вярно и имаме държава с работещи институции, парите трябва да се върнат веднага в здравната каса.
Последни новини