Набират пак коледни кутии за бедни деца от Димитровград

За 11-та поредна година в Димитровград стартира кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение. Тя е свързана с наближаващия празник Рождество Христово и началото ще бъде дадено на 4 декември, понеделник.

Инициативата е отново на фондация "Подари усмивка", а акцията е под надслов „Подари усмивка за Рождество Христово” и ще продължи до 10 декември. Всеки който желае, може да приготви такава кутия и да я занесе в офиса на фондация "Подари усмивка" в бившия Дет Маг на бул."Раковски" №16. Набирането на кутиите ще продължи до 9 декември.

Може да се използва кутия за обувки, опакована в подаръчна хартия. В нея трябва да се сложат подходящи за дете - момиче или момче подаръци - играчки, училищни материали, пособия за лична хигиена или трайни лакомства. Не е желателно да се поставят уппотребявани или повредени вещи,  играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници,
краткотрайни храни, чупливи предмети, аерозолни кутии.При желание може да бъде подготвено и послание за детето, уточняват от "Подари усмивка". 

Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината в навечерието на Коледа. През 2016-та година 155 малчугани от бедни семейства бяха зарадвани с подаръци, припомнят от фондацията.

За повече информация, свързана с кампанията  - телефон  0885 77 97 42 -Наталия Делчева  или на страницата на събитието във Фейсбук.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини