Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

В катастрофиралия край с. Микре микробус са пътували група незрящи. Това потвърди за Дарик председателят на Съюза на слепите Васил Долапчиев. В тежкия пътен инцидент загинаха 9 души, a близо 20 са ранени.
 
"Това е една група от наши членове в Центъра за социална рехабилитация в Перник. Бяха на обучение три дни. Прибирайки се към София става това. Всички телефони, които имаме, не отговарят. В момента съм вдигнал на крак структурите, в Ловеч членовете ни, да отидат в болницата, за да разберем. Говорим с полицията в Ловеч, но нямат никаква информация за имена. Нищо не могат да ми кажат", сподели притеснението си той в ефира на Дарик.

Окръжна прокуратура-Ловеч ръководи досъдебно производство за тежка катастрофа, станала днес около 12.50 ч. на главен път София - Варна. На мястото на инцидента е пристигнал и Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.
 
Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически микробус "Мерцедес", пътуващ в посока София. По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.

След тежкия пътен инцидент шестима души са загинали на място, по-късно са починали още двама. Малко по-късно здравният министър Кирил Ананиев съобщи и за девета жертва.

Пострадалите са откарани в болници в Ловеч, Плевен и Велико Търново. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания.
 
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини