Григор Димитров започва битка за третото място в света с мач срещу Кареньо Буста

Григор  Димитров си осигури още в сряда първото място в група "Пийт Сампрас" на финалите в Лондон. Преди полуфинала срещу Джак Сок в събота обаче му предстои много важен мач, който може да му отвори вратите към третото място в света, съобщава Дневник.

Днес българския тенисист се изправя срещу испанеца Пабло Кареньо Буста в последния двубой от груповата фаза. Ако победи последователно десетия и деветия в ранглистата, a Доминик Тийм не спечели турнира, Димитров ще завърши сезона като №3 след Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Maчът му Кареньо Буста започва в 22.00 часа българско време. 

Другият мач днес противопоставя Доминик Тийм и Давид Гофен. Австриецът и белгиецът излизат на централния корт в "О2 арена" в 16.00 часа, за да определят съперника на Роджър Федерер в полуфиналите.

Димитров и Кареньо Буста имат по две победи в досегашните четири мача помежду си.

И двамата правят най-силния сезон в кариерата си. Димитров спечели три титли, включително първата си от сериите "Мастърс" (в Синсинати), и игра полуфинал на Australian Open. Кареньо Буста завоюва един трофей - на червените кортове в Ещорил, и достигна до полуфиналите на US Open и четвъртфиналите на "Уимбълдън".
Двубоят между Димитров и Кареньо Буста противопоставя двама от четиримата дебютанти във финалите на АТП. Другите двама - Джак Сок и Александър Зверев, си оспорваха вчера второто място в група "Борис Бекер".

Кареньо Буста влезе в турнира като резерва на мястото на контузения Рафаел Надал. 26-годишният испанец измъчи сериозно Доминик Тийм в първия си мач, но отстъпи в три сета. По този начин той загуби всякакви шансове да продължи напред.

Димитров стартира с две победи - 6:3, 5:7, 7:5 срещу Доминик Тийм и 6:0, 6:2 срещу Давид Гофен.

"Приятно е да знам, че ще играя в събота, но мачът в петък също е много важен мач. Всеки мач е важен. Особено в края на годината винаги е добре да побеждаваш. Това ме кара да се чувствам позитивен, физически и психически добре, и ми дава допълнително самочувствие за началото на новия сезон", каза Димитров след безапелационната победа срещу белгиеца, която го класира за полуфиналите.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    1 -16
    12:21, 17 ное 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • A
      a
      0 0
      09:08, 18 ное 2017
      ами стани ти по силна ракия като можеш
Последни новини