65 жилищни спестители чакат за компенсации в Хасково

Допълнителни 10 млн.лв. ще бъдат насочени по бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд. Парите бяха гласувани на днешното заседание правителството във връзка с промени на утвърдените разходи в бюджета на Министерството на финансите, съобщи правителствената пресслужб. Така общият размер на средствата по бюджета на фонда за тази година става 21 млн. лева. Допълнителните милиони са за частично покриване на натрупаните финансови компенсации на притежаващите многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в окончателните списъци на общините. Тези списъци бяха одобрени от създадените за целта местни комисии по общините в края на ноември 2010 година.

За община Хасково в компенсаторния списък фигурират имената на 65 души. Това са хора, които са придобили или са със започнато изграждането на жилища и в съответния законов срок са подали необходимата документация към местната администрация.

Общата сума, която те трябва да получат на базата на лихвоточките си е 434 144 лева. От общината се надяват, че част от допълнителните пари, които ще бъдат приведени по сметката на Националния компенсационен жилищен фонд, ще бъдат насочени за покриването на неразплатените средства и в Хасково.

През миналата година компенсации са получили притежателите на 4 148 жилищноспестовни влога, като средната изплатена компенсация по влог с лихвоточки е била 7 142, 20 лева.

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини