Мей обвини Путин и Русия, че "се опитват да всеят раздор в Запада"

Тереза Мей заяви, че правителството на Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Brexit и обвини Русия във военна агресия и намеса в избори, предадоха световните агенции.

Мей каза, че Великобритания ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на агресия. Тя обвини Русия, че разпалва насилие в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на държави в Европа и провежда кампания за кибератаки.

Британсата министър председател обвини Русия в намеса в избори и извършване на хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент. Тя обвини руските държавни медии, че разпространяват фалшиви истории и обработени с фотошоп изображения с цел подкопаване на западните институции.

"Ще предприемем необходимите мерки, за да противодействаме на руската дейност", заяви Мей.

Мей определи Русия като главната страна, която се опитва да подкопае международната система от правила и обвини руския президент Владимир Путин, че "се стреми да превърне информацията в оръжие".

Същевременно Мей каза, че не иска връщане към Студената война или "състояние на вечно противопоставяне". Тя заяви, че в близките месеци външният министър на Великобритания Борис Джонсън ще посети Москва.


 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини