Евротръст навлиза в банките у нас

Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи технологично решение, което позволява извършване на редица банкови операции без необходимост от посещение на офис. Законово и технически това става възможно посредством новото приложение на Евротръст за идентификация и подписване от разстояние на документи, свързани със закупуване на продукти на банката – при това, безплатно.

„Нарастващата роля на мобилните телефони и интернет в нашето ежедневие значително променя начина, по който клиентите взаимодействат с банките. Ние адаптираме нашата организация и предложения спрямо тези промени и имаме за цел да предоставим иновативни решения за дигитално банкиране“, сподели Зденек Метелак, изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.  

Банката стартира пилотно предлагане с електронна идентификация на два от най-популярните й продукта: потребителски кредит Експресо с предварително одобрен лимит и овърдрафт. Процесът е изцяло отдалечен и не изисква посещение в офис на банката. Всичко става през смарт устройство – таблет или телефон, като потребителят се регистрира с биометричните си данни (лицева идентификация, пръстов отпечатък и др.).

Според Евродиректива, в сила от юли 2016 г., електронният подпис на Евротръст е равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Системата е проектирана така, че да отговаря на най-високите изисквания за сигурност.

От банката уточняват, че използването на приложението не променя вътрешните процедури при кандидатстване за кредит и овърдрафт – изискванията и проверките остават същите, както за клиентите, посещаващи банков офис. Свалянето на приложението и удостоверението за квалифициран подпис се предоставят безплатно за клиенти на банката.

Плановете на банката са да развие и разшири възможностите, предлагани от новото приложение, на база обратната връзка от клиенти, които ползват тестово технологичното решение. Интеграцията също дава възможност на банката в бъдеще да предоставя на клиентите си различни документи, за които към днешна дата се налага лично посещение в офис, например банкови извлечения, декларации и др.


Източник: technews.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 18.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини