Змии по метър плъзнаха в наводнените бургаски села. Преглед на печата

"24 часа"

Змии по метър плъзнаха в наводнените бургаски села

Змии са плъзнали в някои от наводнените села в Бургаска област, алармират местни жители.

Те все по-често виждали смоци, дълги над 1 метър, по улиците и в дворовете.

"Този смок щях да го сгазя на шосето. Прибрах го и ще го нося вкъщи, жената не се страхува", разказа 70-годишният дядо Иван от село Ливада.

"Труд"

Бойко Борисов: Базите на ЦСКА са си техни

Базите на ЦСКА са си на ЦСКА! Думите са на премиера Бойко Борисов след откриването на обновената зала "Фестивална", която вече ще се казва "Асикс Арена". Генерала бе "атакуван" с журналистически въпроси относно "горещия картоф" с "червения клуб". "В отношенията между феновете не се меся - отсече Борисов. - Базата на ЦСКА си е на ЦСКА и за нищо друго не може да се използва. Това, което ние трябваше да осигурим - спокойствие и възможности да се развива клубът, ние сме го направили.

"Стандарт"

Ваканция без пари

30 безплатни почивки у нас ще бъдат разиграни с томбола. Това предвижда кампанията "Неочаквана ваканция" на Министерството на туризма, съобщи пред "Стандарт" министър Николина Ангелкова.

В жребия могат да се включат всички, които са направили резервация за поне три нощувки в родните курорти в периода извън активните месеци. Целта е да се насърчи вътрешният туризъм. Срокът за участие е до 10 декември, а победителите ще бъдат изтеглени не по-късно от 15 декември. Сайтът, на който ще бъдат обявени наградите и на който ще могат да се регистрират участниците, е www.neochakvanavakancia.bg/. Там са обявени и условията за участие. "Чакаме ръст в броя на туристите и през зимата с 5-10% след рекордното лято", заяви Ангелкова.

"Монитор"

Пробутват ни китайски стоки през ЕС сайтове фантоми

Пробутват ни китайски стоки през фалшиви европейски сайтове. За подобна практика съобщиха пред "Монитор" от Европейския потребителски център (ЕПЦ),. Оказва се, че напоследък все повече зачестяват случаите на опарени българи, които са се подмамили по ниски цени. Най-често поръчките са за спортни обувки и различни уреди като прахосмукачки, скутери и колела. В повечето случаи потребителите заплащат поръчката, но не получават стоката и остават с празни ръце. Така след като разберат, че са се хванали на въдицата, сънародниците ни разбират, че са станали жертва на поредната измамна схема.

"Сега"

Роднини на жертвите от Бисер спечелиха дела за половин милион

Пострадалите при наводнението в с. Бисер започнаха да печелят дела срещу община Харманли - двама души вече са получили обезщетения от общо 570 хил. лв. на първа инстанция. В електронното деловодство на Софийския градски съд се вижда, че става дума за мъже, загубили родителите си в стихията. Още около 30 дела, заведени от близките на пострадалите, са висящи.

"Дума"

Борисов обяви победителя в бъдещ търг

Бойко Борисов планира да даде стадион "Българска армия" и тренировъчната база "Панчарево" на ЦСКА-София чрез фиктивен търг. Очаква се той да бъде обявен до седмица-две, но по думите на премиера няма да има нужда от наддаване. За спортните съоръжения ще се бори и аматьорският ЦСКА 1948, който също претендира за наследник на автентичния фалирал клуб.

Управляваният от Гриша Ганчев ЦСКА-Сф и в момента ползва базите, като по договор плаща наем, но парите не се превеждат в спортното министерство, а се инвестират в самите съоръжения. Спортният министър Красен Кралев пък вече повече от година твърди, че търгът ще е прозрачен и ще спечели този, който даде най-добрата оферта.

"Капитал дейли"

Държавата ще си поиска обратно БМФ по съдебен път

Дни след като Върховният касационен съд отмени спорното арбитражно решение, което позволяваше на собственика на Български морски флот Кирил Домусчиев да не изпълнява клаузите по договора и му спестяваше неустойки за 55 млн. лева, вицепремиерът Валери Симеонов отново обяви, че държавата ще иска да си върне собствеността в компанията. Пред радио Варна той каза, че държавата ще си иска по съдебен ред връщането на дружеството. "Ще оспорим в съда договора за приватизация на БМФ, а ако оспорването мине, сделката ще бъде призната за незаконна", обяви Симеонов. Именно той направи публичен казуса с БМФ и стана причина да бъде оспорено и отменено решението на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, който през април обяви, че компанията на Домусчиев не дължи неустойки от 55 млн. лв. за неизпълнение на задължения по договора за приватизация на БМФ, тъй като икономическата криза му е попречила.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини