Подхващат новото кръгово на изхода на Асеновград, стартират процедурите за изграждане и на кръгово към Долни и Горни Воден

Изображение 1 от 3

    Готови са проектите за двете кръгови – на изхода на Асеновград и към Долни и Горни Воден, като изграждането на първото ще започне в най-скоро време. Готов е парцеларният план, проектирани са отводнителните и напоителни канали, започва съгласуване, след което трябва да стартират отчуждителните процедури и изграждането на кръговото за Долни и Горни Воден. В процес на проектиране и одобрение е и проекта за локалните платна, към които ще бъдат добавени тротоари и велоалея, както и осветление на цялото трасе. Това стана ясно на днешната поредна работна среща, която областният управител Здравко Димитров свика във връзка с проектите за реконструкция на Асеновградско шосе и обходните пътища на Пловдив.

    От фирмата-изпълнител на реконструкцията на Асеновградско шосе „ИСА – 2000“ заявиха, че до края на месеца ще бъде приключено полагането на първия пласт на асфалтовата настилка, който ще консервира трасето и ще го предпази от неблагоприятните метеорологични условия през зимата. В момента настилката, която е с дебелина 6 см е положена до КЦМ. На срещата присъства и представител от фирмата за тунелно строителство „Евро Алианс“, който беше поканен за консултация е намирането на адекватно решение и изграждане на съоръжение за сваляна нивото на жп линията, обслужваща комбината.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини