Нова измама дебне във Facebook

Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребители са каранида препращат съобщение, уж от името на директора на социалната мрежа, с цел предупреждение за това, че Фейсбук ще събира по 37 цента на съобщение, ако не споделите написаното от мнимия шеф до 24 часа.

 „Няма да може да общувате с вашите послания във Facebook. Ще трябва да платите таксата, ако не сте честен потребител. Ако имате поне 10 контакта, изпратете това SMS съобщение и логото ще стане червено, за да покажете, че сте потребител Потвърден“, се казва в ултиматума на измамниците.

Още по-странно звучат и посланията: „Часовникът и топката ще станат зелени. Направете това и ще видите, че Facebook вече е безплатно. Изпратете 10 души, за да активирате отново услугата си“.

Измамниците явно са ползвали автоматичен преводач, за да атакуват потребители на Социалната мрежа в различни страни по света.

Атаката идва дни, след като от компанията обявиха, че тестват нова функция, чрез която да отделят News Feeds на медии и фирми, които да бъдат видими ако са платили на Фейсбук.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини