Започва ремонтът за милион в базата на ПГДС

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” в Хасково е едно от 42-те професионални училища в страната, които ще бъдат ремонтирани с пари, отпуснати от Министерството на регионалното развитие. Средствата са по договори, сключени с 31 общини, сред които Бургас, Велинград, Нова Загора, Стара Загора, Хасково, Силистра. Парите за образователната инфраструктура са по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“.

В 144 професионални гимназии в 28-те области на страната ще бъде извършена цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура. В 102-те професионални гимназии, които ще се реновират по договорите, сключени с МОН, се обучават близо 51 000 ученици в 32 професионални направления. Общо средствата по Програмата, които ще бъдат вложени, са 166,5 млн. лв.

Близо 1 милион лева са отпуснатите за Хасковската гимназия. От общината посочиха, че вече е минала процедурата по избор на изпълнител и ремонтът започва в най-скоро време. Той ще продължи една година и ще обхване една от работилниците за практика, която се намира в двора на Математическата гимназия. Ще бъде изцяло реновирано и общежитието на ПГДС. Ремонтът му включва смяна на дограмите, газификация на сградата, подмяна на ел. и котелната инсталации, ще бъде направена и топлинна изолация на пода и покрива.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    ИК
    И какво от това?
    8 -10
    16:45, 4 ное 2017
    Голям праз. Големи напъни да шлифоват неадекватника Беливанов. Безуспешно.
  • 2
    Ge
    Georgi
    4 -3
    18:28, 4 ное 2017
    Добра новина , но единствено ако няма прибрани пари ,което е малко вероятно...
    Нека променят учебната система , нека я поолеснят за да се попива повече и по лесна информация и нека там кадето са силни и любопитни малчуганите , там да се натискат толкова проста , доказано ефективна схема..
    Накрая ще се побъркат хората, една революция и ще има бой и ебане...
  • 3
    Уч
    Учител
    9 -1
    22:20, 4 ное 2017
    Милион през Директора Мариела Златева! Назначена без конкурс от отпускащите милиона за да си мълчи! Схемата е ясна!
  • 4
    Па
    Пази,Боже
    1 0
    15:16, 7 ное 2017
    Странна държава сме...Няма да се оправи ни образование, ни нищо друго.Защо ще правят ремонт на сгради непосещавани от ученици? Толкова ли няма нужда от ремонт друго училище? Има, но май директорите им са неудобни...

Още новини

Последни новини