Стартира акция "Зима" на пътна полиция

От 01 ноември до 30 ноември 2017 г. стартира традиционно организираната  Акция „Зима”, съвместно с партньорите от Съюза на българските автомобилисти и Българския Червен кръст, като при възможност могат да се включат и други участници, съобщават от полицията.

В рамките на акцията ще се проведат три кампании:

1. Кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Кампанията ще се проведе за времето от 01 – 10.11.2017 г., а 06 ноември е обявен за Ден без велосипедисти – жертви на пътя!

2. Кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията ще се проведе за времето от 11 – 20.11.2017 г., а 16 ноември е обявен за Ден без пешеходци – жертви на пътя! 20 ноември е световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП, който по традиция ще бъде отбелязан в религиозните храмовете от Главната дирекция „Национална полиция“, както и от ОД МВР в страната.

3. Кампания „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията ще се проведе за времето от 21 – 30.11.2017 г., а 22 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници на МПС – жертви на пътя.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини