Хасковлийка: Водно бедствие грози Хасково заради затлачено корито на реката

Изображение 1 от 4

    Истинско водно бедствие грози Хасково, ако не почистят коритото на реката в Източна индустриална зона. За това предупреждава нашата читателка Гюлшен, която от 10 години работи в тази зона.   

    „Учудена (възмутена) съм от това, че градската река е в това положение. Непочистена, пълна е с изникнали треви, храсти, камъни и др. В 2014 година този месец, на същата дата, много добре си спомняме бедственото положение, когато обектите ни в Източна индустриална зона бяха се наводнили и стоката ни беше за хвърляне. Същото трябва да се повтори ли? Въпреки, че дерето тогава не беше в това положение. Беше чисто. От 10 години работя в тази зона и никога не съм видяла дерето да е в това положение“, пише в писмото си Гюлшен.

    Репортерска проверка на място установи, че положението в коритото на реката наистина е такова, каквото го описва нашата читателка. Най-зле е ситуацията след мостчето срещу складовете на „Недев“. Там в коритото са израснали цели дървета, пълно е с храсталаци и отпадъци, а проводимостта на реката е силно намалена.

    Потърсени за коментар, от община Хасково съобщиха, че заместник-кметът Велин Балкански веднага е тръгнал към мястото да го огледа. От администрацията уверяват, че ще вземат мерки.

    Haskovo.net припомня, че сутринта на 25 октомври 2014 година ниските части на Хасково осъмнаха под вода заради преливането на реката. Особено пострадали бяха сградите в центъра в близост до коритото, а най-сериозни щети понесоха Окръжния съд и училище „Св. Климент Охридски“. Много от складовете и цеховете в Източна индустриална зона също бяха наводнени и понесоха сериозни загуби.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Па
      партиецp
      29 -6
      17:46, 25 окт 2017
      Безхаберния нали имаш щаб какво чакаш да те посетят.Или не знаеш коя гора да хванеш.Сесията е в петък,тропаш,чукаш по вратите,сега ще си проличат тези които смучат от общината.а какво ще правят тези дето хем са сГЕРБ,хем са с теб.Двуличниците трябва да излезат на яве.Не може да бъдеш верен на двама.
      • Ah
        aha
        3 0
        11:39, 26 окт 2017
        Ама и фирмите да спрат да си изхвърлят боклука в реката и после друг да им е крив че е затлачено.
    • 2
      Бу
      Буратино/Беливанов
      13 -13
      18:14, 25 окт 2017
      Ще вземе мерки.
    • 3
      Ки
      кимсибилмеза
      41 -4
      18:20, 25 окт 2017
      Балкански веднага тръгнал за там------значи чакаме ЯЙЦЕТО да дойде на задника ни и тогава тръгваме Виждаме какво стана с БУРГАСКО когато ЧАКАМЕ ЯЙЦЕТО Така не се прави но ----------такива са ни управниците ОТГОРЕ та чак до ДОЛУ БАЛКАНСКИ е трябвало да нареди на ЕКОПРОГРЕСИВНИЯ ЩЕРЮ това РУМЪНСКО ЦИГАНЧЕ да вземе мерки още през ЛЯТОТО а не сега в края на октомври но кой да пие кафе да важничи и да съсредоточава по дупетата на колежките
    • 4
      Сп
      Споко
      33 -6
      18:21, 25 окт 2017
      ... и ще предаде сигнала на някой. Или пък може да не касае общината, реката не е нейна собственост и компетентност :)
    • 5
      Ян
      янко митев
      25 -7
      19:41, 25 окт 2017
      Спокойно! След като се срещна и си поговори с Балкански реката ще не ще хвана балкана....
    • 6
      Ко
      Компакт
      12 0
      08:18, 26 окт 2017
      Необходимо ли е след всеки сигнал на гражданин да се взимат съответните решения или "действия" ..... Институциите какво вършат или си прехвърлят топката общината или Екопрогрес да се напънат и заработят заплатите си - ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ и после отговаря писмено бай Щерю пародия пълна ........... Y
    • 7
      Ма
      Мария
      7 0
      09:32, 26 окт 2017
      Не може да се мине покрай реката в централна градска част. МИРИШЕ! Не трябваше да се покриват изцяло части от реката. Там явно не се чисти. Може да има и по-големи проблеми!
    • 8
      Ха
      Хасковлия
      7 0
      11:00, 26 окт 2017
      Не е нужно, да питаме институциите ,кой трябва да почисти реката .То е ясно- Общинско предприятие "Екопрогрес". Дълбоко се съмнявам обаче, че този с циганската шапка ,знае това. Не мога да разбера едно - след като това е общинска фирма, сиреч- собственост на общината, защо нейният управител-също общински служител, не си изпълнява задълженията. А в такъв случай, защо не изпълнява и зададените му задачи от Кмета , или от Общински съвет? Трябва ли , шеф и подчинен , да си говорят чрез медиите? Все пак, му е работодател.Кмета го вика, и му поставя задачи- не ги изпълнява - чао, да ходи при майка си.
    • 9
      An
      Anonim
      3 0
      20:22, 26 окт 2017
      Да не говорим към квартал Болярово положението е също.Екопрогрес чистят само чистата част от реката- пред общината и центара да му е чисто на кмета,а за гражданите-нищо те и да се удавят ще запазят минута мълчание на сесия и пак напред.
    Последни новини