Самотник без крака отново стъпва, искрено благодари на екипа от Центъра за хора с увреждания в Неделино

    49 годишен мъж с отрязани крака се върна към живота благодарение на грижите на екипа от Центъра за лица с физически увреждания в Неделино. Христо Костов постъпва в този Център в тежко състояние, няма роднини и семейство, след като губи краката си  дори приятелката му го зарязва. Почти две години по-късно обаче човекът вече е на „крака“ и се връща към живота благодарение на грижите и подкрепата, които получава от хората от екипа в Неделино.

    Той се свърза със СмолянБГвести, за да изкаже своята благодарност и признателност за това, че отново се усмихва на живота и черните мисли вече не са ежедневие. И че е хвърлил патериците, стъпва и почти ходи сам... Христо няма общо с Родопите, но тук намира втори живот. Той е родом от пловдивското село Старосел, а до миналата година работел като пастир в хасковското село Узунджово. През зимата получава тежко измръзване, което налага ампутация на двата му крака. Раните бавно зарастват, болките са силни, а мерките за протези се вземат трудно.

     Христо е бил на ръба на отчаянието и паднал духом. В разговорите му с хората, работещи в Центъра, все по-често споменавал за безсмислието на живота на самотник като него-без роднини, а вече и без крака. Сега обаче той не мисли за края, а вече ходи сам до магазина в Неделино и се надява отново да има нормален живот.

    Христо помоли чрез медиите да благодари на малкия, но прекрасен екип от 9 човека, които му помагат и до днес се грижат за него. Благодарение на тях, днес той има шанс да живее нормално. Затова Христо благодари от сърце на директора Съби Хаджиев, двете медицински сестри Боряна Кавърмова и София Терзиева, социалния работник Надя Сантова и 5 болногледачи-жени с големи сърца-Росица, Елка, Снежа, Стефка и Софка Данаилова.

    Центърът за възрастни с физически увреждания в Неделино е създаден през февруари 2013г, има капацитет от 10 души и е на държавна издръжка. Ако социалното министерство разреши ще се увеличи капацитета с още пет места и общо 15 човека ще могат да получат помощ.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини