Прокуратурата протестира връщането на делото "40-те извора"

Районна прокуратура - Асеновград внесе протест срещу съдебния акт на Районния съд, с който е върнато делото спрямо 11-те мъже, извършили хулигански действия в района на язовир „40-те извора“ и в Асеновград, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Протестът е внесен в законния срок - на 18 октомври.

Припомняме, че Районният съд разпореди връщане на делото спрямо 11-те мъже от кв. "Лозница", заради процесуални нарушения. Протестът на прокуратурата е внесен чрез Районен съд - Асеновград до Окръжен съд - Пловдив. Районната прокуратура счита, че в хода на досъдебното производство и при изготвяне на обвинителния акт не са били допуснати нарушения на процесуалните правила и поради тази причина предлага да се отмени горепосоченото разпореждане и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ян
    Янков
    3 0
    13:34, 19 окт 2017
    Публикувайте имената, на съдията от Районен съд, който е върнал делото. За да знаят родителите на битите деца, на кого да "благодарят" !!! Асеновград не е голям град, лесно ще го намерят, и ще му поблагодарят, подобаващо. Явно държавната машина се задейства,и скоро тези получовеци, ще са на свобода, без никакво обвинение. Електората на ГЕРБ, трябва да се пази.
  • 2
    Ри
    Риторични въпроси
    1 0
    21:05, 6 ное 2017
    Защо Прокуратурата е записала като свидетели децата жертва на неуспешен опит да бъдат убити на три пъти -на язовира , при Дв. Атанас и в болницата, не успяха да ги убият , но ги пребиваха.....Защо видеозаписисите с циганските безчинства не се вземат предвид , за да се търси наказателна отговорност на безчинстващата сган , дундуркана и преживяваща доволно от нашите данъци ? Тези силови структури , МВР , Прокуратура и Съд на кого слугуват и не зачитат човешкитеправа на нормалните данъкоплатци . Какво предлагат , хората да се саморазправят ли ? Това ли новите правни норми ? Кажете си , да знаем ..."Битов инцидент" = ОЗВЕРЕЛИ ц***** пребиват българи , БЕЗНАКАЗАНО!
Последни новини