Арест за 41-годишен телефонен измамник

Плевенските криминалисти задържаха 41-годишен мъж за телефонни измами. Той действал по схемата “мним полицай“. Представял се за служител на реда и искал парите под претекст за съдействие при провеждането полицейска акция по залавянето на телефонни измамници. Действията по разследването започнали на 3 април тази година, когато 67 – годишна жена се оплакала в полицията. Разказала, че е оставила до контейнер за смет 6 500 лева, които изтеглила от банката. В хода на разследването било установено още, че на 11 юли тази година мъжът измамил и 82-годишна плевенчанка, като я ощетил с  13 000  лева. Парите потърпевшата изхвърлила през терасата си.  На 13 юли измамил 85-годишен плевенчанин - мъжът оставил на улицата, в платнена пазарска чанта сумата от 10 000  лева и две лични карти - неговата и на съпругата му.

Измамникът е от Горна Оряховица и привлечен е като обвиняем. Разпитан е, признал е вината си.  Задържан е с постоянна мярка „задържане под стража“ в следствения арест. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Fi
    fireadr
    6 0
    12:02, 16 окт 2017
    Питам се в Нашата България, в "Съединението прави силата", няма ли кой да измисли Закон, който да отърве от циганските измамни набези възрастните ни хора. Защото те не са само наивни както ги изкарват. С тези телефонни обаждания циганските идиоти ги обират, а заплашват и рекетират и стресират. Това ли заслужават нашите бащи и майки? Започвам да се питам и след като арестуваха Пловдивският МВР началник, дали и тука няма и по-високи "чадъри"? Мнооого важни дела имат тези в Парламента на моята България, та не се сещат за бащите и майките си!
Последни новини