F-35 е най-добрият изтребител, обяви шефът на комисията по отбрана

Според председателя на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов F-35 е най-добрият изтребител, но България едва ли може да си го позволи.

F-35 е бъдещето, изключителен самолет. Това се вижда при провеждане на учения. За съжаление е доста скъп, обясни той в сутрешния блок на БНТ.

Допълни че и поддръжката му е скъпа и едва ли България може да си позволи в момента покупката на такава техника. Той обаче даде пример с новите модели смартфони, които след време поевтинявали.

В бюджета за 2018 година ще има предвидени средства за купуването на нови изтребители, обясни той. Връщането на процедурата за избор на боен самолет бави процеса, но според генерал Попов това е предпазило страната от грешки. Според него сега Министерството на отбраната трябва да усъвършенства процеса на оценка.

"В резултат на доклада процесът се връща горе-долу с една година назад за огромно съжаление. Много е важно наистина Министерството на отбраната да си прегледа и доусъвършенства процеса на оценка. Ще бъдат изпратени нови оферти, тези оферти ще бъдат оценени отново и от там нататък продължава процедурата със сключване на договори и ратифициране в Народното събрание", допълни той.

В отговор на въпрос за това каква техника трябва да купи България той посочи, че решението трябва да е политическо, а не само според ценовите оферти.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дъ
    ДЪЛГОУШКО
    8 -3
    11:14, 16 окт 2017
    Решението трябва да е ПОЛИТИЧЕСКО --казва този тарикат противопоставяйки се на мнението на президента че по добри са ГРИПЕНИТЕ Щом решението е политическо сигурно на самолета ще летят ПОЛИТИЦИТЕ ЦЕЦО ЦЕЦКА КАРАЯНЧЕВА ДЕЛЯНЧО и разбира се бойко като пръв политик За президента като най добълр летец ще остане възможноста да кара някоя пожарна кола ------ ами толкова маже човека
    • As
      asko
      5 0
      13:50, 16 окт 2017
      Г-н Дъгоушко, излишно е да се коментира. Има ли още кой да не е разбрал, че основния въпрос не е типа на самолета и "кой ще го вдигне", а за нещо което има физическо измерение и нашата роля е да бъдем зрители!
Последни новини