29 години затвор получи убийцата от Дълбок извор

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимата Донка Петкова за виновна в това, че на 1.02.2017 г. в с. Дълбок извор, при условията на опасен рецидив – след като е била осъждана за тежко умишлено престъпление, умишлено е умъртвила Иванка Кукова, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Освен това, Съдът я призна за виновна и за кражба на чужди вещи, на обща стойност 152.50 лв. ,

За двете престъпления подсъдимата Донка Петкова следва да изтърпи двадесет и девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Наказанието за първото престъпление беше определено съобразно изискванията при провеждане на съкратено съдебно следствие, като съдът замени наказанието „доживотен затвор“ с лишаване от свобода.
 

За второто престъпление първоначално определеното наказание „лишаване от свобода“ бе намалено с една трета заради проведеното съкратено съдебно следствие.
 

Окръжният съд осъди подсъдимата Донка Петкова да заплати на дъшерята на убитата. обезщетение за претърпени от нея неимуществени и имуществени вреди в размер на 20 000 лева неимуществени вреди и 1100 лева имуществени вреди, ведно със законната лихва върху тези суми, считано от датата на увреждане 1.02.2017 г. до окончателното изплащане на сумата. Същият размер от 20 000 лв съдът определи Донка Петкова да изплати и на сина ѝ

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Тялото на възрастната жена бе открито в двора на къщата, в която живее със сина си и снахата в първомайското село Дълбок извор на 1 февруари тази година. Само за два часа криминалистите разкриха извършителката – 37-годишната ромка Донка, която е криминално проявена и осъждана общо 6 пъти, като от 2005 г. е изтърпявала и 7-годишна присъда за грабеж, при който обаче нападнатата жена е оцеляла.

 Обяснението на убийцата за престъплението, което е извършила, беше: "Ядосана бях, нервна бях.  Не знам как стана тази беля! Много съжалявам".

Докато разглеждаше мярката за неотклонение през февруари, в съда стана ясно, че Донка Петкова първо убила баба Иванка, а след това ѝ взела обеците и си тръгнала. След това обаче се върнала отново, за да вземе чаршафите, които ѝ била обещала вече починалата жена. В дома ѝ е открит и килим от дома на Иванка Кукова.

Т. Кирякова
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини