Разбиха престъпна група в Асеновград за разпространение на турски цигари без бандерол

Специализираната прокуратура повдигна днес обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол, внесени контрабандно от Турция. Те са задържани на 5 октомври в района на Асеновград при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства по делото сочат, че групата е действала от януари 2015 г. по вече позната схема. Купувач от друг регион пристигал с микробус в покрайнините на Асеновград и оставял автомобила на уречено място за около час. Двама от групата откарвали буса в склад в града (нает от сирийски гражданин, пребиваващ законно в страната), натоварвали го с цигари и го връщали на мястото. При предварителното проследяване на групата със СРС е установено, че натовареният с контрабандна стока микробус е бил „воден“ от автомобил, от който един от участниците е съобщавал по телефона дали по пътя има полицейски патрул или е „чисто“.

Участниците в групата са задържани в момента, в който доставили на уреченото място автомобила, натоварен с 12 мастербокса луксозни турски цигари без бандерол. В склада в Асеновград са открити още 9 мастербокса.

Претърсени са общо 10 адреса, при извършените обиски е иззета и значителна сума пари.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на задържаните участници в групата са наложени парични гаранции от по 5000 лева. Тримата не са осъждани, част от тях са съдействали на разследващите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини