Предизборният щаб на Доналд Тръмп поддържал контакти с Русия

Предизборният щаб на Доналд Тръмп е поддържал повече контакти с Русия по време на кампанията. Това става ясно от документи, предадени на разследващите, пише „Вашингтон пост“.

Приближени на американския президент са предали документи на федералните следователи, които разкриват за два несъобщени до този момент контакта с Русия по време на кампанията през 2016 г. , според източници, запознати със случая.

При единия случай личният адвокат на Тръмп и делови партньор са разменили имейли седмици преди Националния конвент на Републиканската партия. В тях се е говорило адвокатът евентуално да участва на икономическа конференция в Русия, на която щели да участват топ руски финансови и правителствени лидери, включително и Владимир Путин, допълват източниците, запознати с кореспонденцията.

При другия случай същият адвокат на Тръмп, Майкъл Коен, е получил предложение в края на 2015 г. за жилищен проект в Москва от компания, основана от милиардер, който е служил в горната камара на руския парламент, допълват източниците.

Коен отхвърлил поканата за икономическата конференция, позовавайки се на затруднения, свързани с предстоящия конвент. Също така адвокатът отхвърлил строителния план в Москва.

Информацията е предоставена на конгресни комисии, както и на специалния прокурор Робърт Мълър във връзка с разследването дали приближени на Тръмп са помогнали на Русия да се намеси на американските избори.

Подробностите са предадени от организацията на Тръмп през август. Те са предоставени на Белия дом, на адвокати и разследващи.

Макар че няма доказателства тези контакти да са довели до нещо повече, кореспонденцията показва, че вътрешното обкръжение на Тръмп е продължило да получава молби от Русия в разгара на президентската кампания, отбелязва изданието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини