Ловците от Първомайско се събраха на своя 24 ловен събор

    24 Традиционен събор проведе Ловно-рибарско дружество „Марица“ – Първомай. Стотици ловци от общините Първомай и Садово се събраха на стрелковия комплекс край квартал Дебър.

    За присъстващите представители на 24-те ловни и 1 рибарска дружинки бе отслужен водосвет от свещениците Лазар Ставрев и Александър Ангелов. Те осветиха и знамената на дружинките.

    Празникът започна с различни надпревари, в които деца, ловци и ветерани показаха свои умения – стрелба и риболов. Показани бяха и най-красивите ловни кучета.

    Гости на събора на местното дружество бяха представители на Българския ловно-рибарски съюз, както и председатели на съседни ловно рибарски дружества, кметът на община Първомай – Ангел Папазов, спомоществователи и приятели.

    ЛРД „Марица“ е едно от най-старите дружества. То съществува вече 95 години и е реално най-голямата природозащитна организация на територията на общините Първомай и Садово, каза председателя Тодор Баръмов. Като доказателство той посочи фактът, че през последната година са разселени стотици птици и заяви със самочувствие: Ние сме най-голямата организация, която произвеждаме, отглеждаме, разселваме, грижим се, пазим и чак тогава разумно ползваме дивеча. Ние сме хора, които са верни на традициите, почтени; хора, които знаем какво е и ценим другарството, взаимопомощта, любовта към ближния.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      Комшия
      4 -5
      02:06, 24 сеп 2017
      Чакам коментари с нетърпение! Панаира беше малко!!!
    • 2
      55
      555
      3 -2
      06:50, 25 сеп 2017
      Не виждам какво има да се киментира
    • 3
      Не
      Недоумение
      3 -4
      10:38, 25 сеп 2017
      Пак усещам някакво изкуствено привнесено напрежение.......

      Казах го и пак ще го кажа - В ТОЗИ ГРАД, НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА само защото на някой СИ , не му било симпатично!!! Това е то - хейтърство до безобразие!
    • 4
      Ар
      Арендатор
      1 0
      22:36, 8 сеп 2019
      Убийци !
    Последни новини