Връчват Националните награди за актьорско майсторство „Любимец 13“ през октомври

Третото издание на Националните награди за актьорско майсторство „Любимец 13“ ще се проведат в Димитровград на 17 октомври. Датата не е случайно подбрана, тъй като тогава е рождения ден на патрона на димитровградския театър Апостол Карамитев.

Церемонията ще се проведе в сградата на театъра, а според организаторите интересът към нея е голям. Все още не са обявени отделните категории на наградите. Предстои това да се случи на пресконференция, насрочена преди връчването на наградите. Миналата година бяха раздадени 13 отличия на млади и утревърдени имена от театралните среди у нас.

Сред тях „Дарование“ „Надежда на българския театър“, „Даскал Апостол“, „Първи стъпки“, „Почетен „Любимец 13“, и др. , както и награди за главна мъжка и женска роля. Връчено бе и отличие за цялостен принос в театъра, както и легенда на българския театър.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сг
    сг
    2 0
    17:56, 26 сеп 2017
    Поредният "панаир на сеутата " в Димитровград.Какви национални награди , какви 5 лева! Прехласват се разни местни псевдо културтрегери по спектакли, които ни са видели , ни са чули! Взеха името на една награда , която се даваше от ПУБЛИКАТА и беше САМО ЕДНА!
Последни новини